måndag 29 april 2013

Gỏi cuốn - sommarrullar med veganska räkor



  

















Rispapper (bánh tráng) görs på rismjöl av långkornigt ris, tapiokastärkelse eller en mix av båda. Det finns fyrkantiga, trekantiga och runda rispappersark i olika storlekar. De torra pappersarken blöts i varmt vatten, torkas av och är sedan redo att fyllas och rullas. Rispappersrullar äts oftast kalla men går att tillaga. Traditionellt är de vietnamesiska sommarrullarna, som rispappersrullarna kallas, fyllda med risnudlar, fläsk eller räkor och råa grönsaker. Sommarrullarna heter Nem cuốn i norra Vietnam och Gỏi cuốn i södra.
Nuoc cham, som jag skrivit om tidigare, är en vanlig dippsås till sommarrullarna, eller jordnötssåsen Nuoc leo.




Marinerade veganska räkor
1 pkt sojaräkor
1 dl olja
1 dl vegansk fisksås
ingefära
vitlök

Hacka ner så mycket vitlök och ingefära du önskar och låt sojaräkorna bada i marinaden i ett par timmar eller längre.

Räkorna finns att köpa i välsorterade asiatiska affärer, bland annat Saigon Cash i Göteborg.

Saigon Cash

Lärjeågatan 2

415 25 GÖTEBORG






1 kommentar:

  1. Jag vill äta dem!! Jag orkar inte se sådana bilder på en jävla dator.

    SvaraRadera