torsdag 25 april 2013

Cha Gio Chay - vietnamesiska vårrullar



Friterade vårrullar (Cha Gio Chay)
vårrulledeg
vårlök
skogsöron (torkad svamp)
vitkål
risnudlar
morot
sesamolja
matolja
sojasås
socker

Låt svampen ligga i blöt i ett par timmar eller koka den mjuk.
Koka tunna risnudlar, skölj sedan nudlarna i kallt vatten och hacka/klipp i mindre bitar. Stek vårlök, rivna morötter och finhackad vitkål i lite sesamolja och vanlig olja. Blanda allt i en bunke med nudlarna, finhackad svamp, soja och lite socker.
Lägg ett par matskedar av blandningen i mitten av ett degark med ett hörn emot dig. Vik det nedersta hörnet över blandningen, vik sedan in kanterna och rulla ihop. Fritera rullarna i vanlig vegetabilisk olja tills de är gyllenbruna. Låt de rinna av på hushållspapper.





















Nuoc Cham dippsås
1,5 msk limejuice
1,5 msk risvinäger
2 msk socker
1 dl ljummet vatten
2,5 msk vegansk fisksås (eller sojasås)
1 vitlöksklyfta
1-2 röd chili


Blanda vatten och socker tills sockret är upplöst innan du tillsätter de andra ingredienserna. Finhacka vitlöken och skär chilin tunt. Smaka av och ändra beroende på hur söt, syrlig eller salt du vill ha den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar