tisdag 11 juni 2013

Vi Viet - vietnamesisk restaurang























I Vietnam bryggs det en hel del öl och det pimplas rätt mycket lager och pilsner. De ljusa ölen passar perfekt till vietnamesisk mat, därför slog vi på stort och provade båda sorterna. Godare ölsorter från Vietnam finns garanterat men detta är vad Systembolaget har tillgängligt, och det är absolut två helt OK starköl.
På sidan Barnivore.com/beer kan man kolla upp veganska ölsorter, men den är inte helt komplett och sidan innehåller inga vietnamesiska ölsorter. Antingen kan en dricka vatten, hoppas på det bästa eller se mellan fingrarna. Jag valde de två sista alternativen.   





Vi började med den självklara förrätten Gỏi cuốn som serverades med Nước chấm-sås. Man kan välja mellan 2 och 4 sommarrullar, de är relativt små men som förrätt räcker definitivt 2 per person. Våra veganska rullar var fyllda med tofu (istället för biff/räkor), örter, nudlar och grönsaker. Färska rullar med perfekt smakkombination, rekommenderas.  
Till förrätt finns även den gröna papayasalladen Goi du du, som borde gå att få vegansk. Recept på min sådan kommer inom kort.




Vi viets meny innehåller inga vegetariska huvudrätter men personalen är hjälpsamma med att informera om vilka rätter som kan göras om till vegetariska eller veganska. T.ex. kan man få Banh Xeo Chay, den vietnamesiska pannkakan som fylls med tofu istället för kyckling och räkor. Vi valde den, en rätt med wokad "biff", sockerärtor och böngroddar och en Bun Thit Xao med tofu istället för kyckling. Bun Thit Xao är en skål med nudlar, wokat kött och grönsaker, deras kommer med vårrullar, hackade jordnötter och Nuoc Cham. Vi runt bordet var överens om att allting smakade bra, det levererades de vietnamesiska smakerna man vill ha, det var vällagat, färskt och gott. Tyvärr är det lite tråkigt att som vegan få samma smaker i alla rätter. Pannkakan, nudelrätten och woken innehöll samma tofublandning och där hade man önskat en större variation och kanske något annat substitut för kyckling eller biff. Annars hade vi ingenting att klaga på, Vi viet är absolut värt att kolla upp när ni tröttnat på hispterdumplings för överpriser!





















Restaurang Vi viet
Erik Dahlbergsgatan 20

Göteborg

tel: 031 13 28 88
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar