fredag 10 januari 2014

Sriracha - a documentary


70 000 flaskor Huy Fong Sriracha tillverkas varje dag i fabriken i Kalifornien.Filmaren Griffin Hammond tar reda på såsens ursprung, hur den tog sig från en liten by i Thailand, via Vietnam och en flyktings resa från Vietnam till USA där såsen har kommit att bli kultförklarad. Filmen innehåller intervjuer med den sympatiska ägaren David Tran, hans dedikerade chiliodlare och ett antal Sriracha-entusiaster. Fin berättelse.




Duy-Tân i Kville


 
Duy-Tân
- Vietnamesiskt litet hak i Kville


Om du av en händelse skulle snubbla/simma över Göta Älv och hamna på Hisingen i Göteborg
kan du besöka denna lilla vietnamesiska restaurang på Kvilletorget som för en billig penning serverar stora skålar mat som mättar. Deras veganska utbud består av risnudlar eller stekt ris med tofu, grönsaker, vårrullar och en kall dippsås. Det är ingen smaksensation om det inte hade varit för den söta och goda chilisåsen som finns på varje bord (nej inte Srirachan). Hade önskat mer färska örter och en något godare sås till. Såsen, som vanligtvis innehåller fisksås, tillagas med soja istället, pluspoäng för deras vegankoll.

Det finns en rad andra vietnamesiska specialiteter, men tyvärr ingen mer vegansk. Håller tummarna för Pho Chay och Banh Xeo med vegetarisk fyllning i framtiden.

Kvilletorget 19
Mån-fre 11-21
Lörd-sön 12-21
Lunch 11-15